сряда, 31 октомври 2018 г.

Свободна християнска църква - цената

Кое нещо е толкова специфично в свободната църква? 
Все повече се налага християнската църква да се отдели от света и държавното управление и намеса.
Никога до сега евангелската църква не е паднала толкова тежко морално, психически и духовен живот.
Апостол Павел ясно говори за тези неща относно църквата  и нейните първи сблъсъци  в тогавашният римски  свят. Пояснява , че моралният живот в семействата пропадна. Грехът принуждава мъжете да се обърнат към един и същ пол като към мъж с жена и получаваха божието възмездие. Като говорихме преди известо време въвеждането на Содомията в църквата, в държавата и училищата.
Тези неща стават от една гледна точка, понеже духовното състояние на лидерите не е на ниво. Поради едно или друго са се продали. Те загубиха духовното си положение и сега и да искат не могат поради това , че други теглят конците за да съсипва църквата от вътре.
Това налага бързи и спешни мерки на всички будни църкви да се отделят отделно и да създадат Свободни и не регистрирани църкви и структора и групи за изграждането и възстановяването на духовното ниво на църквата.
Точно и в това нещо едно време бях заблуден , като мислех ,  че регистирани ще имаме защита от страна на държавата , но уви това не се случи. Но напротив даже и тези които бяха регистрирани  попаднахме заедно в капан. Без работа , без възможност да се развиваме и др.
Както се казва живота ни учи и нашата опитност.
Свободата е сладка, но тези които са се заробили те никога повече не могат да бъдат свободни.
Не съм против доносниците , но съм против техните дела , като съсипват невинни живота.
За тях всичко е пари. Но за нас , които сме избрани от Бога то е начин за живот и да се борим за собственото си спасение, както на нашите семейства. Можеш ли да устоиш в тези трудности.
За да се спасите на време търсете свободната в Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Принципите на християнството

 Ти решаваш?! Ако се боиш от Господа, ще живееш! Ако слушаш словото на Бога и го пазиш, ще живееш! Ако се молиш, ще живееш! Ако се посветиш ...